Proud Productions: Kris Dumon


Meet Kris, branding strategist en content creator. Hij vertelt ons meer over zijn ‘Proud Production’: Why by Kingpings. Een concept waar je verschillende mensen uit de jeans industrie samenbrengt, inspireert en aan moedigt tot samenwerkingen.


Mijn Proud Production

In 2016 organiseerde Kris Dumon een beurs event in de jeans/fashion sector. Dit deed hij voor Olah incorporate, een bedrijf uit New York die gespecialiseerd is in textiel/stoffen voor de jeans industrie. Zij hebben een gekende naam in deze wereld als de to go to fabric sourcing event, waar je leidinggevende bedrijven kan ontmoeten en netwerken binnen de jeans industrie.

We hebben een nieuwe dimensie gegeven van wat een branding beurs kan zijn, alsook een platform voor de suppliers om met de designers van de brands in direct contact te komen. De bedoeling was om een beurs te creëren die niet de zoveelste shopping labeltjes beurs werd, zoals meestal het geval was. Deze beurs werd echt een ontmoetingsplaats, waar ideeën gedeeld werden, en samenwerkingen tot stand komen.

Dit was een van de leukste projecten die ik ooit gedaan heb, en ik wil bij deze nogmaals Andrew Olah bedanken voor het vertrouwen en de leuke samenwerking & om mee te mogen werken als co-founder aan dit super project. Soms komen dergelijke kansen onverwacht op je pad, en dan moet je durven springen.Learnings

Ten eerste, heb ik ontdekt hoe je mensen kan samen brengen en aanzetten tot een gesprek, zelfs concurrenten werden met elkaar in dialoog gebracht.

Daarnaast zag ik dat een beurs opzetten niet zo straight forward is en er zeer veel bij komt kijken. Logistiek, pers, communicatie naar standhouders, rol als gastheer voor stand houders, etc. Wat heel belangrijk is, is service naar bezoekers en stand houders. 

Indien ik 1 iets kon aanpassen dan zou ik een volgende keer meer inzetten op sponsors voor lange termijn. Zo kunnen we het voortbestaan garanderen.

De mix van verscheidenheid en het samen brengen van mensen – waar nieuwe ideeën groeien en tot stand komen – maakte voor mij echt het verschil.


Bedankt voor jouw bijdrage, Kris!


Heb jij Kris nodig of iemand met dezelfde skills? Contacteer ons op simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu