Freelancer in the Spotlight

Teksten schrijven is mijn passie. Ik concentreer mij vooral op ghostwriting voor bedrijven: denk aan visieteksten voor het management, opiniestukken, interviews en cases.

Sinds twee jaar werk ik als freelancer. 

Thomas, Freelance Copywriter


Hoe ben je in de sector terechtgekomen?
Ik heb een master in taalkunde en in businessmanagement, gevolgd door enkele jaren in de techwereld in het Verenigd Koninkrijk (Acquia) en een digital agency in Gent (Dropsolid). Het schrijverschap was altijd al een evident pad. De combinatie met m’n eerder toevallige ervaring in de wereld van hardcore tech en mythische eenhoorns allerhande bleek een veel gevraagde combinatie. Het vertalen van concepten, visies en ideeën naar taal die iedereen begrijpt, blijkt niet voor iedereen even eenvoudig te zijn.

Hoe ziet je work-life balance eruit?
Prima. Ik doe een groot deel van m’n schrijfwerk vanuit een fantastische coworkingplek in het zonnige Valencia, met zicht op zee en palmbomen.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?
Zelf projecten kiezen voor bedrijven waar ik achter sta, in combinatie met de vrijheid om te schrijven van waar ik wil.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?
Omdat ik gewoon erg goed ben in m’n niche. Ik kan niet alles, maar wát ik kan, doe ik blijkbaar toch eerder succesvol, volgens klanten die het kunnen weten.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?
Lekker eten, bereid door iemand die met plezier in zijn of haar keuken staat of heeft gestaan – vaak ook mezelf.

Vul aan: ik kan niet leven zonder mijn…
hardloopschoenen.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat…
Hoewel ik een gezonde afkeer heb van het verschrikkelijke woord ‘bucketlist’ – niets tegen de film, echt niet -, durf ik hier Kaliningrad in te vullen. Kijk eens op de kaart en zoek er even naar op Wikipedia, en je begrijpt waarom dit godvergeten stukje Rusland-in-Europa wel interessant moét zijn. Er zijn vast ook geen toeristen te vinden, enkel reizigers.

Thank you, Thomas!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu