Freelancer in the spotlight

Manuel, freelancer producer, regisseur en change manager

Mijn sterke punten zijn: creativiteit, organisatie, pro activiteit, assimileren, analyseren, beslissingen nemen en coachen. Ik was regisseur, eindredacteur, producer voor TV, Animatie en Theater. Mijn droomjob zou zijn: dirigent

Manuel

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Ik studeerde af aan het Ritcs toen VTM net opstartte. Ik kreeg er een job als eindregisseur en werd snel regisseur van multicameraprogramma’s. De rest is geschiedenis.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Het is een kwestie van kiezen. Geven en nemen. Vaak zijn er drukke periodes waar het werk de overhand neemt, maar ik ben evengoed vorig jaar met mijn gezin 3 maanden door Australië en Nieuw Zeeland getrokken.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Je zou kunnen zeggen dat het grootste voordeel van freelancer zijn je vrijheid is. Maar het is een vals gevoel vrees ik. Ja, je bent je eigen baas met zijn voordelen, maar anderzijds is er de onzekerheid, de zoektocht naar een opdracht, de relatie met jouw klanten en opdrachtgevers. Freelancen vormt uitdagingen die dezelfde zijn voor ons allemaal.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Niets moet ?! Er moet een klik zijn, noem het elkaar graag zien. Met wederzijds respect en aanvulling. Persoonlijk kan ik ervaring, overzicht, leiding en engagement aanbrengen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Dat is makkelijk : reizen!

Wat is jouw levensmotto?

“We zoeken als zoekers, niet als vinders.” (Vrij naar Lewis Carroll). Het staat gegraveerd op mijn persoonlijke Makhila, een traditionele Baskische wandelstok.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Materieel : een goede stoel.

Immaterieel : collegialiteit

Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

Na het verliezen van een weddenschap met mijn technische ploeg werd mijn baard en hoofdhaar voor 50% afgeschoren. Zo moest ik dan nog 1 maand rondlopen met één kale kant en één behaarde. Hilarisch.

Vul aan: Ik kan niet leven zonder mijn …

Vrijheid.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Ik heb het geluk gehad om al heel wat plaatsen in de wereld te hebben bezocht, maar nog niet Japan. Het is het vaderland van de echtgenote van een heel goede vriend en ik wil er dolgraag met onze beide gezinnen naar toe.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Dirigent van een groot orkest. Het moet heerlijk zijn om samen met een grote groep muzikanten bv. De 5de van Beethoven te brengen! En ja, ik geef het toe, er de leiding van te nemen. Papapa Paaaam!

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Dat is een moeilijke! Want er zijn zoveel films die ik koppel aan een gevoel. Als ik er dan 1 moet uitkiezen : 2001, A Space Odysee. Ik zag hem voor het eerst met mijn vader toen ik 4 jaar oud was. Maar ook The Joker, Groundhog Day, Interstellar, The Road, Koyaanisqatsi, Monty Python and The Holy Grail, Bladerunner, ….

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

Brian Dennehy (Zag hem in New York in Death of a Salesman: magistraal)

Bedankt Manuel!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu