Freelancer in the spotlight

Leona, freelance copywriter en communicatiestrateeg

Leona

Creativiteit is mijn specialiteit. Als woordmagiër ambieer ik originaliteit. Sinds 2014 ben ik eigenaar van een copywritingbureau.

11 jaar in de academische wereld (VUB) zorgde voor een zeer degelijke kennis van research en wetenschappelijk en zakelijk schrijven.

Ik heb verschillende jaren als communicatiestrateeg gewerkt bij verschillende overheidsinstellingen.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Ik lijk geboren te zijn met inktblauw bloed. Schrijven is steeds mijn passie geweest en ik heb talent voor organiseren en een strategie uitwerken. Mijn diploma’s communicatiewetenschappen, vrijetijdsagogiek, een aggregaat voor het hoger onderwijs en 4 jaar doctoraatsonderzoek in de sociale wetenschap waren stevige bouwstenen voor een carrière als onderneemster.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Als zeer jonge weduwe met kleine kinderen, een voltijdse job en huishouden was de balans moeilijk. Sinds ik zelfstandige werd in 2014 en ik mijn tijd zelf kan indelen vond ik harmonie in mijn leven. Aangezien mijn kinderen groter werden is er nu ook ruimte voor engagement in netwerkverenigingen.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Mijn werk is mijn hobby. Ik kan mensen helpen met de grootste passie in mijn leven; schrijven.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Kleinschalige persoonlijke dienstverlening met steeds een tikkeltje extra.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Opleidingen. Levenslang leren is mijn drijfveer. Dit schooljaar volg ik een gevorderde cursus photoshop. Zonder te claimen grafisch designer te zijn, gebruik ik dit vaak als extraatje voor mijn klanten.

Vul aan: Ik kan niet leven zonder mijn …

Een sportuurtje als positieve energie van de dag (fietsen, zwemmen en fitness gerelateerde lessen).

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Zuid-Afrika. Ik schreef een licentiaatsthesis over Zuid-Afrikaanse film (analyse van een illegaal opgenomen film in de getto’s, een promotiefilm van de ambassade, een film gemaakt door een lokale regisseur en een film met internationaal succes – 4 confronterende visies).

Bedankt, Leona!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu