Freelancer in the spotlight

Sam, freelance grafisch ontwerper en webdesigner

Zelf ben ik Industrieel Ingenieur ondernemend van opleiding, afgestudeerd in 2012. Maar ik heb sinds klein af aan een passie voor tekenen. Normaal ontbreken de meeste ingenieurs het creatieve aspect, maar vandaag de dag weet ik beide te combineren voor al mijn opdrachten.

Sam

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Thuis hebben wij een reclame bedrijf dat alle advertisingtoepassingen gaande van spandoeken, neon reclame, fleetbestickering, tot … levert en plaatst. Daarom ben ik mij na de uren steeds verder gaan ontwikkelen in grafisch ontwerpen met de pc en ook in webdesign (3D tekenen, rendering, logo’s, branding, websites, ….).

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Ik ben nog steeds actief als business developer als vaste job en ik ben freelancer na de uren en het weekend. Naargelang de opdrachten kan ik dit perfect combineren. Ik werk zoveel ik wil, ik kan elke dag aan een opdracht beginnen als ik wil en heb hiervoor alles binnen handbereik.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Door mij in een totaal andere sector als mijn dagdagelijkse job als freelancer aan te bieden, is het ook al eerder een ontspanning geworden en kan ik mijn opdrachten goed in de weekavonden combineren met het weekend. Wat mij over het algemeen zeer flexibel maakt naar de meeste van mijn klanten (starters, KMO’s, DJ’s, Festivals, …).

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Ik heb een persoonlijke aanpak en als ik iets niet rechtstreeks kan aanbieden wat ook gevraagd is, zal ik altijd mee op zoek gaan naar de juiste partij om toch eventueel een deel van de opdracht met derde te kunnen uitvoeren (zonder hiervoor iets aan te rekenen). Zo werk ik bijvoorbeeld met iemand voor video en een copywriter.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Reizen, mijn huisdieren, computers en gadgets ? ….

Wat is jouw levensmotto?

Je kan nooit niet genoeg kennis opdoen. Openstaan voor variatie en kennis op doen in verschillende sectoren is de sleutel naar succes ?

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Een auto en een schrift om in te filosoferen.

Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

Dat ik onderweg was naar een meeting en ik onwel werd… Ik vond er niets beter op dan naar een klant van mij te rijden en daar zo doorschijnend als iets binnen te stormen en te vragen of ik de wc mocht gebruiken ? Daar praten ze vandaag nog over…

Vul aan: Ik kan niet leven zonder mijn …

Vrienden, partner en mijn ouders (en mijn huisdieren ?).

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Japan, omdat het een land is met focus op structuur, kennis en technologie.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Adviseur om bepaalde investeerders (of mensen met te veel geld) te ondersteunen in de zoektocht naar waar ze hun kapitaal allemaal mee kunnen doen toenemen op termijn.

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

The Wolf of Wall Street. Een film die het menselijke aspect zodanig uitvergroot dat het inderdaad komisch is, maar maakt het zeker niet minder waar. Welk diploma je ook hebt, wat je ook kan, … Mensen lezen, beïnvloeden en perfect timing is en blijft nog altijd super belangrijk in eender welke sector.

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

De perfecte cocktail van :

Gabriel Macht –> Harvey Specter

Patrick J. Adams –> Mike Ross

Dank je wel, Sam!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu