Freelancer in the spotlight

Aline, freelance grafisch vormgever

Als zelfstandig student combineerde ik werk met studeren en kon dus zo van veel jobs proeven. Van poets- tot promowerk en van administratief tot freelance werk. Hierdoor is de smaak voor freelancen blijven plakken. Als vormgever werk ik graag analoog zoals schilderen, tekenen en collages maken. Verder maak ik videomontages, muur- en raamtekeningen en tracht ik mijn schrijfvaardigheden te verbeteren om een eigen blog te starten. Dit combineer ik met figuratiewerk en help ik als vrijwilliger voor een dierenhulporganisatie uit Spanje. Mijn ambitie is om te freelancen van thuis uit in combinatie met andere creatieve projecten, acteren, vrijwilligerswerk en een eigen blog.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Aline

Via mijn secundaire opleiding volgde ik Beeldende Kunsten en maakte ik voor het eerst kennis met Grafiek. Hierdoor is de interesse gegroeid. Jaren later ben ik Beeldende Vormgeving gaan studeren met als specialisatie grafische studio. Na het afstuderen maakte ik grafisch werk voor particulieren.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Momenteel ben ik nog op zoek naar een part time job om te combineren met mijn freelance werk. Aangezien dit nog groeiende is, heb ik niet veel opdrachten/klanten en heb ik momenteel nog veel vrije tijd. Dus momenteel is mijn work-life balance meer life dan work maar daar wil ik in 2020 graag verandering in zien.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De vrijheid! Je kan kiezen welke opdrachten je aanvaardt. In het begin ben je uiteraard meer geneigd om wat binnenkomt aan te nemen. Maar naarmate je klantenbestand uitgebreider wordt, kan je al selectiever te werk gaan.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Voor mijn veelzijdigheid, naast grafisch werk maar ik ook websites, videomontages en kan ik bijspringen bij administratieve taken. Ook mijn analoge vaardigheden waren een extra troef waardoor ik mijn stageplek heb kunnen bemachtigen.

Waar geef jij met plezier geld aan uit?

Reizen en (creatieve) workshops. Deze zorgen ervoor dat ik mezelf “voed” en zowel privé als professioneel een rijker mens word. Ik ben een multipotentialist, wat betekent dat ik veel interesses heb en me hier ook graag in wil verdiepen. Door verschillende gebieden te verkennen ontdek je ook beter wat je ligt op professioneel vlak.

Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

Dat viel voor tijdens mijn stage. Ik werkte 1 dag vanop een andere plek en had me aangemeld op mijn YouTubekanaal (je moet weten dat mijn naam MissPrettyFuckedUp is) en ik was me vergeten afmelden. Toen mijn collega zich de volgende dag wilde aanmelden op YouTube, vroeg die aan heel de afdeling wie MissPrettyFuckedUp was… Erg gênant! Maar ze hebben eens goed gelachen.

Leuk detail: als relatiecadeaus geven ze bunnybeeldjes cadeau (zie foto). Na mijn stage heb ik er ook eentje cadeau gekregen. Weliswaar met de quote: “A pretty fucked up thank you”. Erg grappig en attent.

Als je een maand een totaal ander beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Actrice. Enerzijds omdat ik een ware, gepassioneerde cinefiel ben. Anderzijds omdat dit een andere manier is om je expressief en creatief te uiten. Het verschil schuilt in de middelen. Bij (grafisch) design heb je externe zaken nodig zoals verf, een potlood en papier. Of een laptop/computer met de nodige programma’s als Photoshop, Illustrator en InDesign. Als actrice heb je maar één middel om je te uiten en dat is jezelf, je lichaam. Dat ligt ver buiten mijn comfortzone en is dus dé ideale manier om nieuwe dingen te ontdekken. Want uit ervaring heb ik ontdekt dat wat buiten je comfortzone ligt, goed is voor je evolutie.

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze actrice mij mogen spelen:

Dé vraag om te stellen aan een enorme cinefiel! Zonder twijfel is dat Emilia Clarke! Ze heeft niet alleen mijn hart veroverd als Daenerys Targaryen in GoT, maar ook als vrolijke, spontane maar iets wat onhandige jonge vrouw Lou in Me Before You. Hierin krijgt Lou vaak te horen dat ze veel potentieel heeft. Die eerste drie eigenschappen horen toevallig ook bij mij. Het vaak te horen krijgen dat je veel potentieel hebt deel ik met haar personage. Daarnaast delen we vrijwilligerswerk in hart en nieren, heeft haar lach een hoge cuteness factor en straalt ze iets authentieks uit. Het klinkt misschien erg raar om te zeggen over iemand die je niet persoonlijk ken maar ik voel een soort connectie met haar.

De soundtrack van de film mag ongetwijfeld geschreven en gezongen worden door Lady Gaga. Ook deze dame heeft mijn hart veroverd sinds haar eerste single Just Dance en als Little Monster lijkt me dit evident dat zij een deel zou uitmaken van mijn verhaal met een gastrol. Want naast een specialist in de muziekwereld schuilt er ook een steengoede actrice in haar.

Bedankt MissPrettyFuckedUp!

Euh, Aline ;-)!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu