Master Student Computer Science

Wouter

Wouter, master student computer science

Ik ben goed in: klarinet spelen, coachen/managen/sturen van teams, gezamenlijk leiding geven aan veld- en zaalhockeywedstrijden. Ook heb ik verschillende bijbanen gehad naast de studie. Mijn droombaan is teamleider/manager in een IT bedrijf in de game-sector.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Van kleins af aan heb ik al interesse in computers en ben ik bezig met muziek. Uiteindelijk heb ik gekozen om een Bachelor Technische Informatica te volgen aan de Universiteit Twente. Deze heb ik inmiddels gehaald en ben de vervolgstudie gaan doen.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

In de zomer van 2019 heb ik ervoor gekozen om langer over mijn Master te doen dan de twee jaar die daar normaal voor staan. Hierdoor kan ik meer tijd besteden aan andere belangrijke dingen, zoals muziek, hockey, andere hobbies, familie en vrienden.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Als freelancer kan ik zelf kiezen welke opdrachten ik wel of niet aanneem. Ook de flexibiliteit om te werken waar en wanneer ik dat wil is een groot voordeel voor mij.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Een bedrijf moet voor mij kiezen omdat ik breder kijk dan het probleem, de opdracht en de oplossing. De manier waarop is minstens net zo belangrijk, evenals de mensen die er direct of indirect mee te maken hebben.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Koffie, plezier, een goede werksfeer, muziek (niet per se over de gehele werkvloer) en een computer (ook zonder internetverbinding is zo’n ding magisch!).

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Jukkasjärvi (Zweden), omdat ik in de 4 maanden die ik in Luleå heb gewoond niet de tijd heb gevonden om in het IJshotel te overnachten en een huskytocht te maken.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Dirigent van een orkest dat muziek maakt voor films/series/games. Het lijkt me supergaaf om de emoties met muziek te versterken. Daarnaast kan ik dan zeggen dat ik als dirigent heb meegewerkt aan (bijvoorbeeld) een Disneyfilm!

Dank je wel, Wouter!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu