Freelancer in the spotlight

Marjolein

Marjolein SEO-copywriter

Schrijven, probleemoplossing en bijleren zijn mijn sterkste kanten. Het zijn daarbij ook skills die ik vaak nodig heb in mijn droomjob – die ik overigens nu al beoefen. Als freelance SEO-copywriter schrijf ik teksten die 3 doelen bereiken: mensen helpen, scoren in de zoekmachines en bedrijfsdoelstellingen halen. Elke tekst kan geoptimaliseerd worden voor de lezer, de zoekmachine en het bedrijf, wat hun doelen ook zijn. Intussen doe ik dat al enkele jaren, en stuurde ik als Head of Content ook anderen aan met hetzelfde doel. Bovendien help ik met seminaries op maat ook anderen hoe ze hun eigen teksten helemaal optimaliseren voor het web.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Al zolang als ik me herinner, heeft taal een bijzonder plekje in mijn hoofd en hart. Verhalen schrijven, maar ook spelling en grammatica maken me gewoon blij. Toen ik copywriting vond, gingen mijn ogen helemaal open. Toveren met trefwoorden, verschillende types mens overtuigen om acties te ondernemen en uiteenlopende doelen bereiken: ik doe niets liever. Duidelijke, vlotte en aangename teksten raken mensen meer dan ze denken.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Een van de grootste voordelen aan freelancer te zijn, is dat ik die balans zelf heel erg kan bepalen. Je eigen ritme volgen en tijd voor jezelf voorzien zijn even belangrijk als bijleren en klanten helpen. Daarnaast kan ik ook steeds zelf kiezen wie die klanten zijn, waardoor ik altijd blijvend kan samenwerken met mensen en bedrijven die me écht liggen. In langdurige samenwerkingen leer je elkaar echt goed kennen.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Ondernemers zijn gepassioneerde mensen met veel toewijding voor hun zaak die er alles aan doen om hun bedrijf te laten floreren. Als freelancer heb ik daar enorm veel bewondering voor, daarom staan voor mij empathie en werkethiek steeds centraal. Een bedrijf kiest dus voor mij voor dezelfde reden dat ik voor hen kies: passie, menselijkheid en hulpvaardigheid van begin tot einde (en erna).

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Plantjes! Een beetje groen in de ruimte kan meteen veel leven en speelsheid brengen. Onmisbaar als je vaak tegen dezelfde muren aan zit te kijken. Plantjes werken inspirerend en maken dat zelfs de meest grijze winterdag wat blijer aanvoelt. Ze zorgen voor broodnodig zuurstof en geven me iets natuurlijks en tastbaars om bij weg te dromen. Hoe meer plantjes in mijn buurt, hoe beter. Zelfs op mijn website en in mijn logo vind je ze terug.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

De staat Louisiana in de Verenigde Staten is de geboorteplaats van jazz en blues, de meest viscerale muzieksoorten die ik me kan voorstellen. In mijn verbeelding ruiken de straten er naar gumbo, étouffée en jambalaya, afhankelijk van waar je bent. De historische architectuur,  de moerassen, de beroemde Bourbon Street, Steamboat Natchez…: er is geen detail aan The Big Easy dat me niet absoluut magisch lijkt.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Scenarist. Film is in mijn ogen een van de meest veelzijdige kunstvormen. Video, audio, set design en nog zo’n 1000 andere elementen spelen perfect samen om een doel te bereiken. Maar alles begint met het script. De rest mag nog zo prachtig zijn, zonder degelijk script maakt niemand een goede film. En het ligt ook in de lijn van wat ik nu al doe. Je creativiteit z’n doel zien vervullen, is een ongelooflijk gevoel.

Bedankt, Marjolein!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu